Bookamker bet365 good bonus.

Ekmek ve Sağlık

Ekonomik krizlerin belini büktüğü Türk halkı, kesesine göre harcama yapmak zorunda kalınca öğünlerinde ekmeğe daha fazla yer verdi.

• Ekonomik krizlerin belini büktüğü Türk halkı, kesesine göre harcama yapmak zorunda kalınca öğünlerinde ekmeğe daha fazla yer verdi.
• Temel besin maddeleri arasında yer alan ekmek, iyi bir enerji kaynağı olması nedeniyle tüketimde önemli bir yer kazandı.
• Ucuza mal olması dolayısıyla tüm dünyada dar gelirliler tarafından tüketilen ekmek, hemen hemen tüm insanların ortak yiyecek türüdür.

Türk halkı ne zaman bir ekonomik kriz dalgasıyla karşılaşırsa ekonomik bir beslenme aracı olan ekmeğe ağırlık veriyor.

Temel besin maddeleri arasında yer alan ekmek, iyi bir enerji kaynağı olması nedeniyle günümüzde hâlâ önemli bir yere sahiptir. Türkiye'de kişi başına tüketilen ekmek miktarı yıllık 180 ile 210 kg arasında değişmektedir. Ancak sosyoekonomik veriler göz önüne alınarak bir değerlendirme yapıldığı zaman ekmeğin dar gelirliler tarafından daha çok, ekonomik geliri yüksek olanlar arasında ise daha az tüketildiği görülmektedir. Günlük ekmek tüketimi ise 300-500 gr arasında değişmektedir. Ülke genelinde ortalama kişi başına düşen 2291 kalorilik (1) enerjinin %45'i, 68 gr proteinin de yüzde 47'si ekmekten sağlanıyor. Besin ve sağlık kaynağı Ekmek içerdiği vitamin ve proteinler açısından da besin ve sağlık kaynağı olarak nitelendiriliyor. Ekmek, yüzde 51,8 oranında karbonhidrat, yüzde 8.5 oranında protein ve B grubu vitaminler, kalsiyum, enerji, demir içerdiği için önemli bir besin kaynağı olarak kabul edilmektedir.

Ekmeğin sağlıkla ilgisi üzerine yapılan araştırmalar çok ilginç sonuçlar ortaya koymuştur. Bunlardan bazıları şunlar:

• Şişmanlık: Ekmek, karbonhidrat bakımından zengin olduğu için şişmanlığın en önemli nedeni olarak bilinir. Oysaki obozitede gıdanın çeşidinden çok kalori değeri ve yenilen miktar önemlidir. Soya ve ruşeym gibi proteini yüksek ekmeğin tüketimi, şişmanlığın önlenmesinde önemli bir yere sahiptir.
• Barsak Rahatsızlıkları: Sinirsel ve posasız gıdaların çok yenilmesi sonucunda insanlarda kabızlık görülmektedir. Barsak kanserinin önemli nedenlerinden birisi olarak posasız undan yapılan ekmek içerdiği yüksek selüloz oranı ile barsak salgısı ve barsak refleksini artırarak bu tür rahatsızlıkların ve hastalıkların tedavisinde önemli bir görev üstlenir.
• Diş Çürükleri: ‹nsanlarda %99 oranında diş çürüğü bulunmaktadır. Diş çürümesi teorik olarak ağızdan alınan karbonhidrat olmadan meydana gelmez. Ancak bu karbonhidratların özellikleri ve bileşenleri de çok büyük önem arz etmektedir. Örneğin; karbonhidratların fermente olabilen yapıya sahip olmaları diş çürümesinde etkendir. Ayrıca kalıntı bırakan ve yapışkan olan karbonhidratlar, sıvı olanlardan daha fazla çürümeye neden olurlar.
• Damar Sertliği: Kalp ve damar hastalıkları günümüzde en önemli ve öldürücü hast1alıklardan biridir ve buna doymuş yağlar, ham beta-lipo proteinleri ve kolesterol neden olmaktadır. Buğday lipitleri ise doymamış karakterlidir. Doymamış yağlar ise koruyucu etkiye sahiptirler. Kalori gereksiniminin %80'ini ekmekten karşılayan kimselerde kronik kalp yetmezliği ve damar sertliği görülmediği yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkmıştır.
• Mental ve Fiziksel Performans: Ekmeğin az bilinen özelliklerinden birisi de mental ve fiziksel performans üzerine olan etkileridir. Okullarda ve fabrika işçileri üzerinde yapılan denemeler, günün ilerleyen saatlerinde performanstaki düşmenin ekmek ve meyve ile önlendiğini göstermiştir. Sebebi tam olarak bilinmemesine karşın ekmek kabuğu kandaki şeker seviyesini daha uzun süre sabit tutmaktadır.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Download Template for Joomla Full premium theme.